Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Θουκύδιδου Ιστορίαι - Β.3, Κεφ. 72-73 Μετάφραση


Θουκυδίδου Ιστορίαι - Βιβλίο 3, Κεφάλαια 72-73:

Και όταν ήλθαν οι πρέσβεις, οι Αθηναίοι, αφού συνέλαβαν και τους πρέσβεις με την αιτιολογία ότι υποκινούν στάση, αλλά και όσους αυτοί έπεισαν, τους συγκέντρωσαν για ασφάλεια στην Αίγινα.
Στο μεταξύ όμως εκείνοι από τους Κερκυραίους που ήταν κύριοι της πολιτικής κατάστασης, όταν ήλθε κορινθιακή τριήρης και Λακεδαιμόνιοι πρέσβεις, επιτέθηκαν στους δημοκρατικούς και νίκησαν με μάχη. Και όταν έφτασε η νύχτα, οι μεν δημοκρατικοί κατέφυγαν στην ακρόπολη και στα ψηλά και οχυρά μέρη της πόλης και, εκεί αφού συγκεντρώθηκαν, εγκαταστάθηκαν και κατείχαν επίσης το Υλλαϊκό λιμάνι. Οι ολιγαρχικοί από την άλλη πλευρά κατέλαβαν την αγορά, όπου κατοικούσαν οι πιο πολλοί απ'αυτούς, καθώς και το λιμάνι που ήταν κοντά σ'αυτήν και έβλεπε προς την απέναντι στεριά.
Και την επόμενη μέρα έκαναν μικροεπιθέσεις και έστελναν(δικούς τους) παντού στους αγρούς και οι δυο, προσκαλώντας τους δούλους και υποσχόμενοι(σ'αυτούς) ελευθερία. Και η πλειοψηφία των δούλων πήγαν σύμμαχοι με τους δημοκρατικούς, ενώ με τους άλλους πήγαν οκτακόσιοι μισθοφόροι από τη στεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: