Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι...

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Εθελοντική Επιστροφή Βιβλίων την Δευτέρα 6/6/2011

Δελτίο Τύπου 30/05/2011

Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία.
Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/06/2011, στα σχολεία.
Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.
Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.
Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.

Περισσότερα στοιχεία εδώ.



Σχολιασμός: Και τα παιδιά του Δημοτικού που έχουν σχολείο εώς τις 15, πώς θα κάνουν μάθημα; Ή τα παιδιά των Γυμνασίων-Λυκείων πώς θα διαβάσουν για τις υπόλοιπες εξετάσεις εώς τις 10 Ιούνη; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

me sygxwrite g t logia glwssa p 8a xrhsimopihsw an k gnwrizw pws polloi apo ts anagnwstes pi8anon na mn katalavoun tn e3ezitimeno tropo me tn opio 8a ekfrasw tn apoyi m. gnwrizw pws h ka8areuousa exei katargh8ei alla sth sygekrimenh periptwsh einai h monh p tairiazei. loipon: H KYRIA YPOURGOS NA PAREI TA PAPARIA M!!!!
euxarisw
p.s.: fysika kai o gios ths kyrias diamantopoulou 8a einai ap ts prwtous p san kalo paidaki 8a t epistreyei opws eipe h manoula e??? ax, nai 3exastika(eimai aprosektos ti na kanoume?) afou paei s idiwtiko mias k autos 3erei dn 8a einai ypoxrewmenos na t pra3ei... me sygxwrite...apapa pws tin epa8a etsi???
R

Walker είπε...

Έτσι είναι φίλε μου, όπως τα λες! Είναι δυνατόν όμως η ίδια η Υπουργός Παιδείας να στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό;;; Είναι ξεφτίλα και δείχνει την κατάντια μας! Θα μπορούσε να είναι καλή κίνηση, εάν δεν κυνηγούσανε τα σχολεία τη βράβευση, και αν είχαν καλύτερη άποψη της λειτουργίας του σχολείου, έτσι ώστε να καταλάβουν ότι το 6 Ιουνίου είναι τελείως...άλογο(στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Καλή σου νύχτα φίλε μου. =)